Begynn ryddesjauen med å leie kontainer

IMG_1179

Gary Hansen leverer en ny, tom kontainer til tømrerne som totalrenoverer en bygård på Jansens Plan i Farsund sentrum totalrenoveres. Flere kontainere med bygningsavfall er allerede hentet og tømt. Nå kommer

Rydder du i hus eller hage? En kontainer fra Hansen Renovasjon gjør jobben veldig mye enklere.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi har over 150 kontainere til utleie. Kundene er både bedrifter og private husholdninger. Du kan velge mellom tre ulike størrelser – med og uten lokk, sier Rune Hansen, daglig leder i Hansen Renovasjon.

En bygård på Jansens Plan i Farsund sentrum totalrenoveres. Flere kontainere med bygningsavfall er allerede hentet og tømt. Nå kommer Gary Hansen ryggende med en ny, tom kontainer.

– Det er ikke mange centimeterne å gå på her. Men det går jo helst bra, sier Gary.

HAN GRIPER tak i spakene på krana på kontainerbilen, og manøvrerer den tomme jernkolossen på plass på brygga foran huset som pusses opp. Så setter han seg bak rattet på firhjulingen og kjører av gårde til neste oppdrag.

– Kundene betaler for utkjøring av kontaineren og tømming. Det er fri leie i én uke, deretter påløper det en ekstra kostnad. I tillegg betales det kilopris for innholdet, sier Rune Hansen.

SKAL DU BESTILLE en kontainer, er det viktig at du leser sorteringsguiden nøye før du begynner å kaste.

– Farlig avfall som blant annet maling, bilbatterier, eldre gulvbelegg og oljeholdig avfall skal ikke i kontaineren. Det samme gjelder vinduer og trykkimpregnert trevirke som er fra 2003 eller eldre, sier Hansen.

SMÅ MENGDER Glava og annen isolasjonsmasse kan hives i egne sekker og plasseres på toppen av kontaineren. Det samme gjelder små mengder gips, som pakkes i bigbags.

Eternittplater, som mange hus og låver er kledd med på Lista, må pakkes og leveres etter helt spesielle regler.

– Denne typen avfall må håndteres med varsomhet, og ikke under noen omstendigheter kastes i avfallskontaineren. Ta kontakt med avfallsmottaket på Skjoldnes og få instrukser derfra, oppfordrer Hansen.

ELEKTRISK AVFALL skal heller ikke i kontaineren.

– TV-apparater, støvsugere, vaskemaskiner og annet el-avfall kan leveres gratis på nærmeste avfallsmottak, sier Hansen, og legger til:

– Egentlig er det greit å være bevisst på hvilken type avfall du kan kvitte deg med gratis. Det er jo dårlig økonomi å kaste dette i kontaineren og betale for at vi skal kvitte oss med det, sier Hansen.

Hvis sorteringsreglene ikke overholdes, vil avfallsmottaket kunne skrive ut et gebyr.

– Slike gebyrer vil bli viderefakturert til våre kunder, sier Hansen.

ELLERS KAN kontaineren fylles med det meste av usortert restavfall – som plankebiter, hageavfall, utbrukte møbler og gamle sykler.

Alt avfall Hansen Renovasjon tar med seg i kontainerne, kjøres til Gjenvinning Sør-Vests mottak på Skrumoen i Lyngdal. Der blir det sortert, og sendt til videre behandling.

– En ting til slutt: Ikke fyll kontaineren til over randen. Selv om vi dekker den med nett når vi henter den, vil vi unngå at deler av innholdet ramler av veien, sier Hansen.

Hva kan kastes i avfallskontaineren:

Papir, plast, glass, metall, klær, leker, trevirke.

Hva kan IKKE kastes i avfallskontaineren:

Farlig avfall som blant annet maling, lim, lakk, spraybokser, oljeavfall og impregnert treverk. Alt dette kan leveres gratis til din nærmeste miljøstasjon.

Elektrisk avfall som kjøleskap, vaskemaskin, hårføner og TV skal også kastes for seg. Dette kan du levere det stedet du kjøpte det, da alle utsalgssteder er pliktige til å ta imot. Du kan også levere elektrisk avfall gratis på miljøstasjonen.

Vi har over 150 kontainere til utleie.

Rune Hansen

Relaterte nyheter

AQ9I1989

Trenger du avfallskontainer til vårdugnaden?

Avfallskontaineren som her heises i land på Langøy er en av til sammen 150 som Hansen Renovasjon leier ut.

2021-10-19 10.46.26

Her sikres den gamle oljetanken

– Får du utslipp av parafin eller fyringsolje fra utrangerte tanker, kan det både bli dyrt og ubehagelig å bo i huset.

Hansen Renovasjon - Tømmer avfall for bedrifter hver uke

Tømmer avfall for bedrifter hver uke

– På kundelisten vår er alt fra butikker til barnehager. Men vi har plass til flere, sier Rune Hansen, daglig leder i Hansen Renovasjon.

Hansen Renovasjon - Tømming av oljeutskiller

Jakten på det farlige avfallet

Jobben vår er ikke å gå fra oljeutskilleren gullende ren, men å få den tom for farlig avfall, sier Ole Martin Jørgensen.