– Kranbilen kan brukes til det meste

AQ9I0556

Ole Martin Jørgensen er strålende fornøyd med kranbilens anvendelighet.

En ny traverskran skal monteres i FFS-verkstedet. Kranbilen fra Hansen Renovasjon deltar i løftet av den seks tonn tunge kolossen.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– I dag kjører vi samløft med en mobilkran fra Lister Kranservice. Et veldig spennende oppdrag, sier Ole Martin Jørgensen, og drar i spakene.

Sakte heises traverskrana mot kranbanen, som er montert opp under taket. Operasjonen tar en drøy time.

– DEN SENESTE tiden har vi hatt flere kranjobber for FFS. Blant annet har vi vært med på fjerning av gangbroer fra opplagsbåtene, forteller Jørgensen.

I sommerhalvåret benyttes kranbilen ofte til å hente fritidsbåter som skal gjenvinnes. Hansen Renovasjon er deleier og involvert i driften i Viking Gjenvinning Agder, som tilbyr resirkulering av båter som har sett sine beste dager.

JØRGENSEN OG kollegene hans henter båtene med kranbilen, og frakter dem til mottaket på Lista der de resirkuleres.

– Men kranbilen kan brukes det meste. Hovedkrana er på 17 meter og kan løfte 2,2 tonn på tuppen. Men den kan også bygges på. Med full arm kan den løfte 580 kilo, sier Jørgensen.

Med bilen følger også en henger. Lastekapasiteten er det derfor lite å si på.

– DETTE ER EN mellomstor kranbil. Det finnes regler i Norge for hvor mye totalvekten til en slik bil kan være. Dermed må man alltid prøve å balansere hvor mye bilen kan løfte og laste. Sammenliknet med tilsvarende biler vil jeg si at bilen vår har god lastekapasitet og helt grei løftekapasitet, sier Jørgensen, som gjerne rykker ut der det er behov.

– Ingen jobb er for liten, og ingen jobb er for stor. Skulle vi ha behov for assistanse, så har vi gode samarbeidspartnere, sier Jørgensen.

Sammenliknet med tilsvarende biler vil jeg si at bilen vår har god lastekapasitet og helt grei løftekapasitet.

Ole Martin Jørgensen

Relaterte nyheter

Ingen relaterte nyheter.