Sju toaletter og to urinaler på fire hjul

Hansen Renovasjon - Utleie av toaletter

Rune Hansen klargjør toalettvogna for bruk.

– Det er som å gå inn på et vanlig offentlig toalett, sier Monica Hansen om de mobile festivaltoalettene, som blir stadig mer populære.

Solen hilser blidt gjennom det lette skylaget, og gradestokken kryper forsiktig over den magiske 20-gradersgrensen. Det er sommer i Farsund. De neste juliukene vil arrangementene på byens torg komme på rekke og rad.

– Med så mye folk i sentrum, er vi nødt til å tilby folk et sted å gå på do, sier Torrey Skeibrok, MOT-generalen, ungdomslederen, politikeren og «sjørøverkapteinen» som alltid spiller en sentral rolle når sommeren skal markeres i kaperbyen.

SAMMEN MED daglig leder i Hansen Renovasjon, Rune Hansen, dytter han toalettvognen på plass ved siden av Tollboden på Torvet. Der skal den stå de neste fire ukene, til glede for trengte sommergjester.

– Det er et stort trøkk på utleietoalettene i sommermånedene, sier Rune Hansen.

Blant de faste «dokundene» er ulike festivaler og utearrangementer.

– DET DUMMESTE du kan gjøre som arrangør er å spare på toalettfasilitetene. Det er også tilbakemeldingen vi får fra mange kunder, mener Rune Hansen.

Hansen Renovasjon disponerer to identiske toalettvogner. Hver vogn er delt i to. Herreavdelingen har tre toaletter og to urinaler. I damedelen er det fire toaletter. Det er skillevegger mellom alle toalettene, pluss vask, tørkemaskin og speil.

– Toalettene har belysing og vask, og klosettene er utstyrt med spylere. Derfor er vi avhengig av strøm og vann der vi setter opp vognen, sier Rune Hansen.

DER DET IKKE er mulig å koble seg til det offentlige avløpssystemet, settes det inn en mobil septiktank.

– Da pumpes alt opp i en tank som rommer til sammen 14 kubikkmeter. Dette er en god løsning for arrangementer litt utenfor allfarvei, forteller Rune Hansen.

I tillegg til de to toalettvognene, kan du også leie små, enkle toaletter med innebygd tank. Hansen Renovasjon har ti slike toalettbokser, såkalte urinaltårn, som i praksis fungerer som en utedo og er mye brukt i forbindelse med konserter.

– Det dummeste du kan gjøre som arrangør er å spare på toalettfasilitetene. Det er også tilbakemeldingen vi får fra mange kunder.

Rune Hansen

Relaterte nyheter

Ingen relaterte nyheter.